Welkom op ons bedrijf


Boomkwekerij Lazeroms is een gespecialiseerde boomkwekerij op het gebied van veredelde (wal)notenbomen. Al onze bomen zijn op ambachtelijke wijze veredeld doormiddel van speciale handveredelings- technieken. Na het veredelen kweken we onze bomen verder op in de volle, humeuze zandgrond in het Brabantse Oudenbosch, waardoor de bomen een zeer fijn vertakt wortelstelsel creëren en weerbaar zijn tegen invloeden uit de natuur. Onze bomen zullen dan ook vrijwel altijd goed aanslaan op hun nieuwe standplaats.

 

Boomkwekerij Lazeroms vond in 2014 zijn oorsprong in het Oudenbosch, Noord- Brabant. Als zoon van een laanboomkweker was ik, Brent Lazeroms, altijd al tussen de bomen te vinden en ik begon dan ook al vroeg te experimenteren met het enten en kweken van allerlei soorten bomen. Na een aantal jaar verschillende soorten uitgeprobeerd te hebben, kwam ik bij Boomkwekerij Westhof terecht. Hier richten ze zich al tientallen jaren  op het enten van walnoten. Na een bezoek en wat uitleg ben ik zelf gaan experimenteren met noten en na wat leerzame fouten heb ik nu door hoe het proces gaat en hoe je gezonde walnootbomen kweekt. 

 

Inmiddels hebben we al 60 verschillende soorten walnotenbomen in de kwekerij staan, waarvan zo'n 25 rassen leverbaar en in productie zijn. We zijn voortdurend op zoek naar goede nieuwe rassen om het huidige assortiment te kunnen 'upgraden'. Door een ruim assortiment te hebben staan, kunnen we door de jaren heen de beste soorten selecteren, om ook met het veranderende klimaat steeds een passend sortiment aan te kunnen bieden. Daarnaast zijn we ons ook gaan richten op andere soorten bijzondere vruchtbomen, zoals Corylus (Hazelnoot), Castanea (tamme kastanje) en Carya (Pecannoot). Verder kunt u bij ons in de toekomst ook terecht voor hoogstam- appels, -peren, -pruimen, -kersen, -amandelen en kleinfruit.

 

Onze bomen worden na het verlaten van onze kwekerij veelal toegepast in notengaarden, Agroforestry's, boomkwekerijen en in particuliere (fruit)tuinen. 

 

Naast notenbomen kunt u bij ons ook terecht voor allerlei soorten laanbomen, zoals lindes, eiken, esdoorns, dennebomen en tal van andere soorten die we ook op onze kwekerij kweken.  Mocht u een boom, struik of plant willen en hebben wij deze zelf niet staan, dan zullen we voor u op zoek gaan binnen onze kring van leveranciers, zodat we u altijd een complete aanbieding kunnen doen!